Търсене:   

    НАЧАЛО  |  ДОБАВИ ФИРМА  |  КОНТАКТ Разширено търсене   

Туризъм / Резервация и продажба на билети
"Дона"
резервации за Родопски регион

гр. Асеновград
бул. В. Априлов №4
Тел.: 0331 / 2 61 81
Лице за контакти: Дония Тонева
e-mail: bulgarian_rodopi@abv.bg
www.rodopiportal.com


Фирмата предлага туристически резервации за Родопски регион от български и чужди почиващи.

Маршрут № 1

Вила Дона - скален феномен Чудните мостове - връх Персенк - Римски път - с. Орехово - вила Дона. Денят започва с посещението на един от символите на Родопа - скалният феномен Чудните мостове. Те са високи 45 метра и са творение изцяло на природата. Без усилие вие ще можете да минете под тях, както и да се качите до най-високата им точка, от където може да направите хубави снимки. След това преминаваме през вековни смърчови гори, за да достигнем първенеца на тази част от Родопите - връх Персенк. От тук се виждат не само целите Родопи, но и Рила, Пирин и гръцкия Олимп. От върха се спускаме през живописни поляни, достигаме село Орехово, от където се отправяме към вила Дона.
Пешеходният преход за деня е 5 часа без никаква трудност.

Маршрут № 2

Вила Дона - символа на християните Кръстова гора - резерват Кормисош - развъдник за мечки - вила Дона / 90 км с автомобил за деня /
Приключението ви този ден започва със символа на християните в България - Кръстова гора, където е построен манастир и много параклиси, носещи имена на различни светци. След това навлизаме в резервата на мечките и дивите кози - Кормисош. Пътят ни минава по панорамно било, което дава отлична възможност да видите и снимате диви животни. В закътаната долина по-нататък е изграден развъдник за кафяви мечки, които вие ще видите отблизо.
Пешеходният преход за деня е 4 часа без никаква трудност.

Маршрут № 3

Вила Дона - тракийско светилище и крепост Биюк тепе - тракийско светилище и крепост Перперикон - вила Дона / 150 км с автомобил /
Този ден ще се запознаете с културни паметници на древните траки. Първата ни цел е тракийския археологически комплекс Биюк тепе. В него има крепост, светилище и култови скални ниши, строени от траките векове преди Новата ера. След това се отправяме към скалния град на траките - Перперикон, чийто строеж е започнал преди 7 хиляди години. Той е с площ 20 000 кв.км, върху която са разположени едноименната средновековна крепост и множество изсечени в скалата култови съоръжения.
Пешеходният преход за деня е 1 час.

Маршрут № 4 - 7-дневен

По следите на древната цивилизация на траките в Родопа планина
Този тур е ще Ви разкрие археологическите паметници на най-древната цивилизация в тази част на света – тракийската. Ще се изкачите на непристъпни планински крепости, ще надникнете в скални гробници на тракийски вождове и ще ходите из легендарни светилища, някои от които създадени преди 7 хиляди години.
Включени са посещения на старинни села с автентични родопски къщи, запознаване с местните хора, начин на хранене и традиции. Ще се любувате на природата на Родопите (най-старата суша на Балканския полуостров), ще посетите резервати, каньони и благоустроени пещери.

Маршрут № 5 - 14-дневен

Родопа планина – душата и сърцето на България
Посещение на величествени археологически паметници създадени от древните траки, архитектурни резервати със старинни къщи, запознаване с уникалния начин на живот и хранене на местните хора, посещения на християнски манастири с многовековна история, на пещери и крепости по-стари и от българската държава.
Акценти: природа, история и култура на траките (7 в.пр.н.е.- 5в.)
Нюанси: кулинарен и винен туризъм


нагоре | назад | Обратно към ТуризъмНАЧАЛО    |     ДОБАВИ ФИРМА    |     КОНТАКТ
Copyright © 2005-2008 BulTime.com   Права за ползване